zondag 22 januari 2012

VliegtuigmuseumBovenstaand mini-album is het resultaat van een blanco auto mini-album van Artemio en het mooie papier Times & Seasons van Echopark. Dit album heb ik mogen maken als voorbeeld voor de winkel Scrap4fun. Voor het distressen heb ik gebruik gemaakt van de distressing tool van Prima Marketing.

De foto's zijn genomen in een Vliegtuigmuseum in het plaatsje Hermeskeil vlakbij Trier in Duitsland.


Voor de titel is gebruik gemaakt van een Dymo lettertang. Alle foto's zijn bewerkt met  de 'stalen borstel' van de  distressing tool.


De ondergrond is bewerkt met Distress Stain van Ranger, de tekststempel is gemaakt met Distress Ink van Ranger, beide zijn de kleur Faded Jeans. 

De raders zijn gestansed met de Bigshot, hiervoor zijn de Gadget Gears en de Gadget Gears mini's gebruikt. De blauwe is bewerkt met Crackle paint. De roestkleurige is eerst geëmbossed en daarna geïnkt met Distress Ink van Ranger  (kleur Rusty Hinge ).

Ook hier is de achterkant bewerkt met Stains en daarna gestempeld (dit keer de kleur Peeled Paint). De grote rader is geverfd met Paintdabber (kleur Copper), daarna licht opgeschuurd en toen geïnkt met Walnut Stain. De kleine rader is met Stains gekleurd (Fired Brick) en daarna met Glossy Accent bewerkt.

De slinger is gemaakt met drie stickers, het koordje is Bakers Twine van Sew Easy Fancy Floss (We R Memory Keepers) 

De achterkant is bewerkt met Stains (Fired Brick), hierover is een oude bladzijde geplakt. Daarover is een mask gelegd van Prima Marketing, en vervolgens geïnkt met Vintage Photo.

Op de foto is gestempeld met Stazon inkt, hierover is nog Glossy Accents aangebracht.

De klok (stans Weathered Clock van Tim Holtz Sizzix) is geverfd met Paintdabber (kleur goud), daarna geschuurd en geïnkt met Walnut Stain. 


De klok is met Stazon op een transparant sheet gestempeld en daarna uitgeknipt, erachter is een stuk lint verwerkt. Samen is het vast geniet.
Op bijna alle pagina's is gebruikt gemaakt van een double edge pons van Martha Stewart, deze heet: Infinite Loops Trim.


Alle randen van het papier en de foto's zijn opgeruwd met de distresing tool van Prima Marketing. Daarna zijn de randen geïnkt met Vintage Photo. Het album is met lint gebonden.


4 opmerkingen:

 1. Voor de workshop van Birgit Koopsen legde je de laatste hand aan dit kunstwerk,maar had toen geen tijd om het te bekijken.Dat heb ik nu ook op mijn gemak kunnen doen.Wat een stoer album.Leuk dat je een aantal achtergronden zelf gemaakt hebt.Wat doet dat stains nou precies (ken het niet).
  Ben ook gek op dit papier,ben al een tijd aan het dubben,wel of niet kopen.....
  Tot gauw !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,
  Wauw helemaal mooi gedaan
  groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen